3 lahodné vegan recepty inspirované řadou Eat me
Nová, limitovaná, plně veganská edice Eat me potěší vaše smysly vůněmi inspirovanými neodolatelným výběrem dobrot. Garantujeme vám, že se budete chtít zakousnout! Aby byl váš zážitek kompletní, připravili jsme si pro vás tři lahodné recepty.

Pistáciové Tiramisu
Kdo by neměl rád tiramisu? Nebo dáte přednost spíš pistáciím? My je milujeme pohromadě! Připravte svou pleť s pistáciovou podkladovou bází Primerstachio, která díky obsahu pistáciového a monoi másla doslova splyne s vaší pokožkou, a po jejím nanesení vydrží make-up mnohem déle. Pistácie doplňte pěnovým make-upem Creamy su s recepturou božského dezertu tiramisu – krémovou texturou a smyslnou vůní kávy.

Pro čtyři porce budete potřebovat:
100 g pistáciového krému
125 g přírodního tofu
100 g třtinového cukru (nebo podle chuti)
2 polévkové lžíce sójového mléka
400 ml rostlinné/sójové šlehačky
8 veganských cereálních sušenek
250 ml studené kávy
kakao
drcené pistácie na ozdobu
Před samotnou přípravou vložte šlehačku alespoň na 12 hodin do ledničky – bude tak chutnější. Jako první si v míse utřete tofu, mléko, cukr a pistáciový krém, dokud vám nevznikne jemná homogenní směs. Vzniklý krém poté rozdělte na poloviny. První polovinu opatrně vmíchejte do ušlehané šlehačky směrem odspodu nahoru. Když je krém zcela začleněn, postupujte stejným způsobem i u druhé poloviny. Pak už stačí jen v připravené studené kávě namočit vybrané sušenky a začít je skládat na dno připravené formy – může být menší pekáč nebo třeba misky. Sušenky poprašte kakaem a naneste na ně krém. Tento postup zopakujte dvakrát až třikrát podle velikosti vaší nádoby. Na závěr posypte kakaem a drcenými pistáciemi.
Zamilované cappuccino z french pressu

Pokud váš den začíná kávou, jste tu správně. S našimi novinkami otevřete oči raz dva! Energizující vůní kávy vás probudí pudr na obočí Espresso a o váš dokonalý pohled s řasami zahalenými do krémového závoje tmavohnědé barvy se postará řasenka Mascaraccino.

Jak si vytvořit srdce na cappuccinu z přírodního mléka?
K úspěšnému cappuccino art, pokud nemáte kávovar s parní tryskou, budete potřebovat alespoň klasický french press. Do šálku, kam chcete cappuccino připravit, si odměřte přibližně 2/3 mléka – sójové, ovesné nebo mandlové. Toto mléko pak zahřejte v mikrovlnce po dobu 40 sekund (nemělo by mít více než 50 stupňů) a ohřáté jej nalejte do prázdného french pressu, kde rychlým pohybem dvakrát zdvojnásobte jeho objem. Poté mléko přelejte do kovové konvičky a sklepáním a kroutivým pohybem se zbavte veškerých bublin. Mléko je připravené a můžeme se vrhnout na samotné umění!
Do přichystané kávy dolejte mléko tak, aby spolu zaujímaly zhruba 2/3 šálku. Poté pomalým tempem přilévejte mléko doprostřed šálku a až budete mít téměř plno, potáhněte konvičkou skrze vytvořený kruh k okraji hrníčku. Voila, a je to!
Karamelový koktejl
Kokos, meruňka, karamel nebo lesní plody? Máme pro vás koktejlové menu pro vaše rty! Lesk na rty Lip Shake s bohatou texturou a ošetřujícími přírodními oleji vaše rty zvláční a dodá jim šťavnatý lesk. Vraťte se do dětských let a připravte si veganský koktejl podle svých představ!

Ke karamelovému ledovému pohlazení potřebujete:
Na karamel:
50 g / ¼ sklenice kokosového cukru
1 lžíce vody
1 lžíce tahini
špetka soli
Na koktejl:
6 ledových kostek
1 šálek rostlinného mléka
3 kopečky veganské zmrzliny – karamelové, vanilkové nebo čokoládové

Nejdříve začneme s přípravou karamelu. Připravte si malou pánev a vložte do ní kokosový cukr spolu se lžící vody. Vařte na střední teplotu asi minutu nebo dvě, dokud se cukr úplně neroztaví a tekutina nezačne bublat. Poté sundejte pánev z vařiče a začněte postupně vmíchávat tahini se špetkou soli, dokud se úplně nerozpustí. Pokud to jde ztěžka, zkuste znovu vložit na rozpálenou plotýnku asi na 20 sekund. Jakmile bude směs dobře rozmíchaná, nechte ji vychladnout.
Po vychladnutí už můžete nanést karamel na okraje vybraného pohárku nebo sklenice, ujistěte se ale, že vám část zbyde na finální polevu. Pak stačí jen ušlehat sójové mléko se zmrzlinou, přidat do poháru a pokapat zbylým karamelem. Pro velké labužníky je možné přidat kopeček zmrzliny na dno poháru, veganskou šlehačku nebo čokoládové kousky pro dozdobení.
Teď už nám nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť! 🙂
SOUTĚŽ
Gratulujeme výhercům!
Petra Gebauerová, Kristýna Pešková a Mirka Pso.
Vyhrajte celou limitovanou řadu Eat me spolu s voucherem v hodnotě 500 Kč do našich prodejen!
Stačí se zaregistrovat v našem Klubu Krásy a do komentářů pod tento článek na Klubu Krásy napsat, jaký dezert máte vy osobně nejraději. Pokud již registrovaní jste, stačí přidat pouze komentář 🙂
Tři výherce vylosujeme 2. 6. 2020

Leroy Sentell
It’s actually a cool and helpful piece of info. I am glad that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.|
wejdjdhrj7750.com
Lorenzo
Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article.
I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post.
I’ll certainly return.
my webpage – Mathias
Lucie
Miluji jablečný štrůdl s rozinkami, maminka ho umí skvostně. Když jsem štrůdl nabídla své kamarádce z Londýna, která u nás byla loni na návštěvě, prohlásila, že je to ten NEJSLEPŠÍ APPLE PIE, který jedla – orpavdu s ní souhlasím…
Monika
Švédske brownies Kladdkaka
Jana Skopečková
Nejraději mám jablečný štrůdl s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Jana
Makronky 😍😍